Castell de Castellet

Tornar

Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, el Castell de Castellet s’erigeix al cim d’un turó al costat d’un meandre del riu Foix, on actualment es troba l’embassament del mateix nom. La seva ubicació servia per controlar el sector oriental de la plana del Penedès.

El castell es format per un notable conjunt de torres rodones i quadrades amb alts murs de defensa. El conjunt ha sofert múltiples reformes al llarg dels anys. Combina elements medievals amb altres gòtics i alguns elements inventats.

L’element més antic és la Torre Mestra, datada al segle XII. Té 5 metres de diàmetre interior, una alçada de 15 metres i un gruix de murs de 1,5 metres.

El propietari actual del Castell de Castellet és la Fundació Abertis, que hi té domiciliada la seva seu social i la seu del Centre Internacional UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies.

 

Dades d’interès

Plaça del Castell, s/n 08729 Castellet, municipi de Castellet i La Gornal. Barcelona

Públic general: Gratuït

Les visites són guiades i la seva duració és de 45 minuts aprox.

L’horari d’obertura es el següent:

Segon cap de setmana de cada mes (dissabte i diumenge) de 10 a 14h

La grandaria dels grups és de 15 persones. Cada dia d’obertura s’organitzen 5 grups (10h, 11h, 12h, 13h, 14h). Aquestes condicions poden variar degut a les restriccions pròpies de la Covid-19

Imprescindible reserva prèvia

Per a més informació:
Telèfon: 938144506 (9 a 14h i de 16 a 19h)

https://www.penedesturisme.cat/es/que-visitar/patrimonio/castillo-de-castellet