Fires i festes

L´Arboç és una vila amb una gran activitat cultural y amb un programa de festes i esdeveniments programats que ha consolidat el municipi com a capdavanter i referent arreu.

El seu màxim exponent és la Festa Major, una de les més típiques de Catalunya, i declarada Festa Patrimonial d´Interès Nacional. Durant la Festa Major actuen tots els grups folklòrics de la vila com la colla de diables, bastoners, gegants, bestiari, pastorets, o minyons. Els moments més esperats de la festa són, sens dubte, l’exhibició castellera i La Carretillada, quan el carrer Major a les fosques acull l’espectacular orgia de foc protagonitzada pel Ball de Diables.

L’Arboç també celebra vàries fires durant l´any. La consolidada i vistosa Fira Modernista del Penedès, la temàtica Fira de la Cervesa Artesana, o la Mostra de l´Enramada, dedicada a la coca enramada, un producte típic penedesenc. Però la més coneguda és la Fira de Santa Llúcia que se celebra el diumenge més proper al 13 de desembre, i és reconeguda com única fira temàtica sobre les puntes al coixí de Catalunya.