Carrer Major

Tornar

Aquest carrer de 260 m de longitud és el centre neuràlgic de l´Arboç i acull un bon nombre d´atractius turístics. El carrer Major ha patit les vicissituds de l´historia (guerres, incendis, etc.), motiu pel qual s´hi barregen estils arquitectònics diversos i de molt variades èpoques. Encara es conserven algunes cases d’origen medieval al costat de construccions neogòtiques, modernistes, noucentistes i neoclàssiques de gran valor arquitectònic.

Al sector central del carrer Major, a tocar de l’església de Sant Julià, trobem la plaça de la Vila, que conserva un tram d’arcades medievals que conformen una zona porticada. També en aquesta plaça, just al costat de l’Ajuntament, al núm. 24 trobem una de les cases més antigues de l’Arboç (1.625). Al núm. 40 trobem l’Escola de Puntaires de l’Arboç, l’única escola oficial de puntaires de Catalunya, amb més de 70 anys d’història.

Alguns edificis destacats que podem visitar al carrer Major són: la Casa de Cultura (núm. 37), que acull entre d’altres serveis municipals l’Oficina de Turisme, el Punt d’Informació Juvenil, l’Auditori i el Museu de Puntes al Coixíla Rectoria (núm. 13) conté tres plantes d’estil neogòtic català; Cal Mas (núm. 23); Cal Freixas, (La Confiança) (núm. 31), edifici i pastisseria d’estil modernista; Ca l’Amiguet (núm. 33); Ca la Casimira (núm. 35); Ca l’Escarrà (núm. 41); l’edifici Les Amèriques,(núm. 43) amb una estàtua de fusta a escala de Cristófor Colom al terrat, datada de l’any 1888, que és la que va servir de model per fer la de Barcelona; la casa de l’Abat Escarrè (núm. 53) del S.XVII i que conserva mobles i objectes de la família. En un dels carrers laterals, el carrer dels Missers, es troba l’Arxiu Arbocenc, que custodia antics documents, fotografies i diaris de la vila.

Dades d’interès

Carrer Major, s/n   43720 L’Arboç

Gratuït

Per a més informació:
E-mail: turisme@arbocenc.cat