Hospital de Sant Antoni

Tornar

Situat al tram final del carrer de l’Hospital, carrer on es conserven algunes cases del s.XVIII, l’Hospital de Sant Antoni és un edifici modernista que va ser construït entre 1.905 i 1.911, en substitució de l´antic hospital medieval.

La construcció de l’edifici fou sufragada pels fills del Josep Gener i Batet, (L´Arboç 1831 – Barcelona 1900), i realitzada per l´arquitecte Eugeni Camplloch Parés (1870-1950), un dels grans arquitectes oblidats de Catalunya – que va concentrar els seus edificis modernistes a la zona del Penedès i a Buenos Aires. El constructor fou el mestre d’obres Josep Bertran Miró, esmentat com arquitecte en alguns llocs, i amb una amplia obra a l’Arboç.

En l’actualitat s’utilitza com a residència per a persones de la tercera edat a la planta superior, alhora que, a la planta baixa, al voltant del claustre, acull diversos serveis municipals, el jutjat de pau, i la magnífica i única capella modernista.

L’edifici té planta quadrada amb claustre i integra a la seva estructura una capella. En una de les façanes s’alcen dues torres quadrades, les finestres estan emmarcades amb una ornamentació d’obra vista; la ceràmica vidriada constitueix un altre element decoratiu important.

Dades d’interès

Carrer de l’Hospital 54    43720 L’Arboç

No és possible visitar els interiors d’aquest edifici

Per a més informació:
E-mail: turisme@arbocenc.cat