La Giralda

Tornar

La Giralda de l’Arboç es troba situada a l’avinguda Jacint Verdaguer 35 de l’Arboç. És un atractiu turístic de titularitat privada i admet exclusivament visites concertades. La visita és guiada i la seva duració és d’una hora aproximadament.

El seu preu és de 10 euros/persona per a grups de més de 20 persones i de 200 euros/grup, per a grups de menys de 20 persones

Per a més informació o reserves cal enviar un correu electrònic a l’Oficina de Turisme de l’Arboç, turisme@arbocenc.cat

Si sou un grup de menys de 20 persones, des de l´oficina de Turisme s’organitzen grups grans ajuntant grups més petits.


LA GIRALDA DE L’ARBOÇ ES TROBA TEMPORALMENT TANCADA PER REFORMES
DISCULPEU LES MOLESTIES


L’artífex d’aquesta obra va ser el veí de l’Arboç Joan Roquer i Marí. Desprès del seu viatge de noces a Andalusia, els adinerats esposos recent casats van tornar a Catalunya entusiasmats per l’arquitectura àrab. Residents a Barcelona, des d’on s’atenien els negocis familiars, en un moment donat van decidir fer-se una residència d’estiu on van voler reproduir mimèticament els elements que més el van sorprendre de l’arquitectura àrab present a Andalusia.

L’obra va finalitzar l’any 1908 i va ser dirigida pel mateix Roquer i executada pel mestre d’obres arbocenc Sr. Feliu. L’element més destacat és la reproducció de la Giralda de Sevilla, amb una alçària de 52 metres, que ha esdevingut un dels elements més emblemàtics de la vila. Al conjunt hi ha també una rèplica del Pati dels Lleons de l’Alhambra de Granada, i del Saló d’Ambaixadors de l’Alcàsser de Sevilla.

Pel que fa a la decoració de l’edifici, predominen els arcs de ferradura, els arcs lobulats i els arabescos. Tots els elements decoratius, així com els materials utilitzats, segueixen fidelment els model originals, a partir de les fotografies fetes durant el viatge a Andalusia.

Dades d’interès

Avinguda Jacint Verdaguer, 35    43720 L’Arboç, Tarragona

Públic general en grups de més de 20 persones: 10 euros per persona

Grups de menys de 20 persones: 200 euros per grup

Nens fins a 5 anys: gratuït

Visites concertades

Per a més informació:
E-mail: turisme@arbocenc.cat